Hybridisuodatin tuo uudet ratkaisut sisäilman suodatukseen – tehokasta ja edullista


Ulkoilman hiukkasmaiset ilmansaasteet ovat nykypäivän suurin ympäristöterveysongelma, kun otetaan huomioon altistuvien ihmisten määrä ja altistumisesta aiheutuvien haittojen yleisyys ja vakavuus. Liikenteen ja teollisuuden aiheuttamista ilmansaasteista aiheutuva henkilökohtainen riski ei yleensä ole suuri, mutta sekä altistumisen että kroonisten sydänsairauksien yleisyyden vuoksi ilmansaasteista on muodostunut merkittävä kansanterveydellinen ongelma.

Ulkoilmasta kulkeutuu haitallisia pienhiukkasia ilmanvaihtojärjestelmien kautta rakennusten sisäilmaan.

Lue THL:n sivulta, miksi hiukkaset ovat haitallisia


Ratkaisu sisäilman pienhiukkasongelmaan


Filtech Quinx II kuuluu älykkäimpiin sisäilman suodatusratkaisuihin. Hiukkasten määrä pystytään minimoimaan kuhunkin tilaan ja tarkoitukseen parhaiten soveltuvin suodatinkasetein.

Hybridirakenteiseen Quinx II –suodatinkehikkoon voi tarvittaessa valita esim. aktiivihiilikasetit pitämään savukaasut poissa hengitysilmasta. Kehikko pysyy samana – huoltaja vaihtaa vain kasetit.  

Synteettinen Hybridisuodatin Filtech Quinx II suodattaa sisätiloihin ulkoa tulevan ilman tehokkaasti. Quinx II F7 -erotusaste osoittautui testeissä 45 % pussisuodatinta paremmaksi.


Ratkaisu kustannusten pienentämiseen


Yli 70 % suodattimen elinkaarikustannuksesta syntyy energiakustannusten kautta. Pienen alkupainehäviönsä ansiosta Filtech Quinx II –suodattimella varustettu puhallin käyttää huomattavan vähän sähköenergiaa. Puhaltimen sähkönkulutuksessa on asiakaskohteissa mitattu jopa 27 % säästöjä. Energiatehokkuuden ansiosta ilmanvaihdon CO2-päästötkin jäävät alhaisiksi.

Vaihtokasettien käyttö pienentää ympäristövaikutusta sekä varastointi- ja kuljetuskustannuksia.
Quinx II –ratkaisusta ei synny kaatopaikkajätettä.

Siirry ympäristön ja ihmisen kannalta testatusti parempaan hybridisuodatinaikaan! Autamme sinua projektin suunnittelussa ja toteutuksessa. Pyydä lisätietoja.


Mikä on hybridisuodatin? 

Filtech Quinx II tarjoaa ensimmäisenä kompaktisuodattimena vaihdettavat Ratis suodatinkasetit muuttuviin tarpeisiin. Suodatinkehikkoon valitaan aina kuhunkin kohteeseen parhaiten sopiva suodatinkasettityyppi. Mitä likaisempi on ulkoilma, sitä tarkempi suodatin tarvitaan turvaamaan raittiin ilman määrä ja laatu sisätiloissa.